Αποκριές και τα οφέλη της μεταμφίεσης

Η περίοδος της αποκριάς έφτασε! Η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων είναι εδώ και μας περιμένει να μεταμφιεστούμε, να γλεντήσουμε και να ξεφαντώσουμε με την ψυχή μας! Ωστόσο, η μεταμφίεση είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό κοστούμι. Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, η μεταμφίεση μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Η μαγεία της φαντασίας

Η φαντασία των παιδιών καλπάζει ασταμάτητα και μας ξαφνιάζει με την δημιουργικότητα της. Αν όμως της δίναμε και άλλα ερεθίσματα, όπως ένα στέμμα, ένα μαγικό ραβδί ή ακόμα και εργαλεία γιατρού, τότε είναι βέβαιο πως το μυαλό του παιδιού θα τρέξει με ταχύτητα φωτός! Μια πριγκίπισσα χρειάζεται ένα κάστρο για να ζήσει την παραμυθένια ιστορία της. Μια μάγισσα θέλει τη μαγική της σκούπα για να πετάξει και να μας μαγέψει όλους. Ενώ, ένας γιατρός θέλει το ιατρείο του για να βλέπει τους ασθενείς του. Επομένως, το παιδί θα πρέπει να τα δημιουργήσει όλα αυτά με τη φαντασία του.

Ελευθερία έκφρασης

Τα οφέλη της μεταμφίεσης δεν σταματάνε εδώ. Οι αποκριές είναι μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να μεταμφιεστούν και να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς. Επίσης, μέσα από την μεταμφίεση τους δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουν καινούριες πτυχές του εαυτού τους ή και ακόμα να αποβάλουν στοιχεία του εαυτού τους που δεν τους αρέσουν ή δεν τα εκφράζουν πια.

Δημιουργικότητα και φαντασία

Τέλος, με λίγη φαντασία, μια δόση δημιουργικότητας, παλιά υφάσματα και ό,τι άλλο βρείτε στο σπίτι, μπορείτε  να φτιάξετε όποια στολή θέλετε. Και το καλύτερο απ’ όλα  είναι πως δεν είναι απαραίτητο να είναι αποκριές για να μεταμφιεστείτε! Μπορείτε όλο τον χρόνο να μεταμορφωθείτε  και να δημιουργήσετε τον δικό σας μαγικό κόσμο! 

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top